Konto


Skapa konto

Första gången du vill använda T4 Academy måste du börja med att skapa ett konto. Det gör du genom att på startsidan klicka på knappen Skapa konto i mitten av skärmen.


Du kommer då till sidan Skapa ett nytt konto där du ombeds fylla i förnamn, efternamn, e-post och lösenord.

Du väljer också vilken region du tillhör samt vilken klinik.

OBS! Notera att du använder din e-post från din arbetsgivare. Övriga konton kommer att tas bort.

Logga in

För att komma åt kursinnehållet måste du varje gång logga in på ditt egna konto. Logga in gör du genom att klicka längst upp till höger i menyn på knappen Logga in.


Du omdeds då att fylla i din e-post och ditt lösenord för att kunna logga in.

Länk till inloggningssidan hittar du här: Logga in

Glömt lösenord

Om du glömt bort ditt lösenord kan du fått ett nytt skickat till dig. Gå in på inloggningssidan och klicka på "Glömt ditt lösenord?", så kommer ett nytt skickas till dig per mail. Glöm inte att titta i skärpposten om mailet med det nya lösenordet inte dyker upp i din inkorg. Skulled et mot förmodan inte dyka upp ett nytt lösenord så kan du maila Carestream Dental på info@t4academy.se så hjäper vi dig.

Mitt konto

Genom att klicka på ditt egna namn längst upp till höger i menyn så kommer du åt ditt egna konto. Obs: Kräver att du är inloggad.

Härifrån kan du ändra dina egna kontouppgifter inkl. lösenord, Du kan se alla dina certifikat du har tagit. Du kan även ställa in hur du vill få meddelanden från oss om dina kurser.

Kurser


På T4 Academy hittar du kurser i T4 version 3. Vi släpper nya utbildningar i takt med vår releaseplan för version 3.

Hitta kurser

För att ta del av kursutbudet måste du börja med att logga in på ditt konto. Har du ännu inte skapat ett konto så är det första steget. Läs mer om detta under rubriken Skapa konto.

Hela kursutbudet hittar du under rubriken Alla kurser som du hittar till vänster i huvudmenyn ovan.


Här kan du klicka på respektive kurs och läsa om dess innehåll. Du kan även söka på kurser i sökrutan samt filtrera på kurser efter kategori.

Anmälan till kurser

Du anmäler dig själv till de kurser du själv önskar. Inne i varje kurs finns beskrivningar på vilka målgrupper som kursen vänder sig till. Läs gärna dem för att se om kursen passar just dig.

Anmäler dig gör du genom att klicka på knappen Jag vill gå denna kurs i kursbeskrivningen.

Genomför kurser

Så fort du anmält dig till en kurs så kommer du komma till denna sida. Se bild nedan.


Till vänster hittar du menyn för kursen. Här kan du bland annat:

  • Betygsätta kursen
  • Se hur många delmoment du klarat av
  • Sätta ett bokmärke vid kapitel
  • Starta en diskussion med andra kursdeltagare
  • Söka efter delmoment
  • samt se kursens alla kapitel och lektioner


Alla kurser är indelade i kapitel och lektioner. Genom att klicka på respektive kapitel får du fram kapitlens lektioner. Du startar en lektion genom att klicka på den i menyn. En grön symbol visar om du genomfört lektionen eller ej.

Oavsett vilken mediatyp lektionen består av (film, text, ljud, test etc.) så hittar du det till höger om menyn.

När du genomfört samtliga lektioner så har du klarat av kursen.

Ändra upplösning

upplösningen på filmerna anpassas automatiskt efter den hastighet du har på din uppkoppling. Detta för att du ska kunna se filmerna så bra som möjligt. Vill du ändra upplösningen på filmerna till en högre upplösning än den som valts åt dig, klickar du på kugghjulet i listen under filmen och väljer en högre upplösning. Samtliga filmer på T4 Academy kan spelas i upp till 1080p.

Certifikat


Få certifikat

Du har möjlighet att skaffa dig ett certifikat efter genomförd kurs. Obs! Gäller endast vissa kurser. Om kursen utfärdar ett certifikat eller ej går att läsa om i repektive kursbeskrivning.

Certifikatet utfärdas automatiskt efter genomförd kurs när samtliga lektioner är genomförda samt att du klarat slutprovet med tillräckligt många rätta svar.


Skriva ut

Certifikatet kan sedan sparas som pdf, skrivas ut eller laddas upp direkt på din egen sida på LinkedIn.

Samtliga certifikat du tar har en giltighetsperiod på 18 månader. Därefter måste kursen tas på nytt för att fräscha upp dina kunskaper.

Support


För support på denna produkt, kontakta din egna supportorganisation inom din region.
Läs även avsnittet support. Där hitar du svar på de vanligaste frågorna som inkommit.